Izbirne spretnosti

- Mar 31, 2019-

Gostota

Izberite debelejši papir za masko. Debelejše maske za obraz lahko relativno zaklenejo esenco ali hranila. Preveč svetlobe pomeni, da je papir za masko razmeroma tanek.


Občutek storitve

Ali papir za masko ustreza obrazni krivulji in neravninam in ali upošteva stopnjo skladnosti okoli nosu in okoli očesa? Te težave neposredno vplivajo na absorpcijo hranil, ki jih koža absorbira na maski. Stopnja skladnosti med masko in obrazom je odvisna od števila rezov na maski. Običajno je število nožev, ki jih razreže papir za masko, večinoma 8 nožev, maska dobre maske pa je lahko do 12 nožev.


Material

Material maske bo vplival na udobje in učinek maske. Maska iz naravne bombažne teksture je najbolj priljubljen material zadnjih let, sledijo ji materiali iz sintetičnih vlaken. Nekoliko debelejši, tehten papir za masko absorbira zadostno količino vlažilne esencije in koži nudi boljše "tesnilo pod pritiskom". Papirna maska iz obraznih vlaken deluje najbolje in se običajno uporablja v profesionalnih kozmetičnih salonih. Ker je dražje, si navadni ljudje težje privoščijo to ceno.