Prednosti rastlinskih izvlečkov za nego kože (ena)

- Aug 27, 2020-

Izvleček aloe: ima lastnosti trpkosti, mehčanja, vlaženja, zmanjševanja vnetij in beljenja. Kljub temu deluje tako, da odstranjuje sklerozo, keratinizacijo, blažilne brazgotine, lahko preprečuje majhne gubice, ne samo vrečko, kožo, ki je ohlapna, še vedno lahko kožo ohranja vlažno , občutljivo, hkrati lahko še vedno zdravi kožno vnetje, akne, pege, akne in oparine, poškodbe noža, piki žuželk imajo tudi zelo dober kurativni učinek. Deluje tudi na lase, ki jih ohranja vlažne in gladke ter preprečuje izpadanje las .

Izvleček koreninke encijana: bogat z več zeliščnimi izvlečki, lahko zmanjša pojav aken, globoko popravi kožo po aknah, lajša akne in povrne lepoto kože.

Izvleček rožmarina: lahko zaščiti kožo, aktivira krvni obtok, okrepi kožo in spodbuja njeno delovanje. Primerna je predvsem za suho do mastno kožo.

Izvleček grozdnih pečk: je eden najučinkovitejših doslej najdenih antioksidantov iz rastlinskih virov. Poskusi kažejo, da je njegov antioksidativni učinek 30 ~ 50-krat večji od vitamina C in vitamina E.

Karitejevo maslo: lahko se uporablja kot balzam za kožo in zgoščevalec. Kot balzam za kožo ima dvojni učinek. Najprej pomaga zadržati vodo, ustvari zaščitno pregrado na površini kože in zmanjša izgubo vode. Drugič, lahko zmanjša tudi hrapavost in suhost kože.Mnogi je ta vlažilna sestavina všeč, ker vsebuje neumiljene maščobe, kar pomeni, da v nasprotju z drugimi maščobnimi olji ne tvori mila v prisotnosti drugih močnih alkalij, s čimer ohranja svojo sposobnost zadržujejo vlago.

Izvleček ginsenga: pege, zmanjšanje gub, aktiviranje kožnih celic, povečanje elastičnosti kože.V šamponu lahko izboljša žilavost las, zmanjša izpadanje las, lomljenje, poškodbe las imajo zaščitni učinek.

Izvleček kadila: lahko izboljša staranje kože, kožne gube, nenormalen pigment, zavira poškodbe kože, ki jih povzroči vnetje itd.

Izvleček smirne: zmanjša vnetje dlesni, lahko se uporablja kot ustna voda, zob v prahu.

Salvia miltiorrhiza ekstrakt: zavira staranje kože, izboljša mikrocirkulacijo, blaži akne, beli in preprečuje sončne opekline. Salvia miltiorrhiza in amnijska tekočina lahko spodbujata celični metabolizem in upočasnjujeta staranje kože. Salvia miltiorrhiza je rdeča in se lahko uporablja kot barvilo.

Izvleček žafranike: ima učinke beljenja in odstranjevanja peg, barva pa ga lahko za kozmetiko, kot sta šminka in rumenjak.

Izvleček maternice: Motherwort vsebuje različne elemente v sledovih, med katerimi so Fe, Mn, Zn in Rb razmeroma visoki. Je nepogrešljiva snov za zdravo in zdravo kožo. Odpravi lahko črn obraz, madeže na obrazu in polepša kožo, uporablja pa se lahko tudi za zdravljenje obraznih aken.