Vir seruma za nego kože

- Sep 16, 2020-

Čeprav so prvotna tekočina novi izdelki za nego kože, so pa že bogati izdelki. Vsaki tekočini se doda visoka koncentracija učinkovitih sestavin za nego kože, da se zagotovi največja učinkovitost. Vse te prednostne sestavine za nego kože temeljijo na visokotehnoloških tehnikah ekstrakcije za pridobite učinkovite biokemične sestavine ali pridobite funkcionalne sestavine iz naravnih rastlin in živali.

Biokemične sestavine za nego kože, od katerih jih je veliko v človeški koži, vendar se s starostjo postopoma izgubljajo, zato jih je treba izvleči iz drugih virov ali simulirati sintezo. s tehnologijo umetne sinteze je bolj stabilne narave in jo koža lahko dobro absorbira. Glavni vir vlažilne zvezdne hialuronske kisline je ločevanje hialuronske kisline iz mikrobne fermentacijske juhe, kozmetika pogosto uporablja tudi zapletene srednje, visoke in nizke molekule, zato da je učinek hialuronske kisline na nego kože najboljši; še en priljubljen v zadnjih letih koencim Q10 proti staranju ima slabo stabilnost aktivnih sestavin. Trenutno je sprejeta najnovejša tehnologija kapsulacije liposomov, ki ji omogoča stabilno izvajanje svoje vloge.

Izvlečke naravnih rastlinskih sestavin lahko ekstrahiramo v odsekih ali celo rastline glede na različna skladišča zdravilnih rastlin, ki jih lahko razdelimo na ekstrakcijo korenin (ginseng, sladki koren), ekstrakcijo stebel in listov (aloja, čajno drevo) ter semen in sadja ekstrakcija (seme grozdja). Tehnologija ekstrakcije rastlin vključuje destilacijo s paro. Izvleček čajevca se na primer ekstrahira s paro iz čajnih listov. Obstajajo tudi tehnike ekstrakcije stiskanja pri nizkih temperaturah, na primer ekstrakt grozdnih pečk iz naravnega stiskanja grozdnih pečk.

Naravni živalski izvlečki so zaradi svojih visokih stroškov in visoke stopnje preobčutljivosti čedalje bolj priljubljeni med potrošniki, vendar so nekatere sestavine za nego kože, pridobljene iz živali, še vedno vroča tema zaradi svoje odlične učinkovitosti. na koži sta za izločanje sluzi uporabljena posebna in odlična tehnologija ekstrakcije z ultravisokim pritiskom in tehnologija rafiniranja beljakovin. Skozi vrsto korakov, kot so ekstrakcija, ločevanje, čiščenje in optimizacija kombinacije beljakovin, se ekstrahira visoka koncentracija prvotne tekočine.