Si želite po nanosu maske umiti obraz? V glavnem, da bi videli te točke, mnogi ljudje stopijo na grom!

- Sep 02, 2019-

V večini primerov je potrebno čiščenje. Potem, ko ste odstranili papirnato masko, čeprav je na obrazu še vedno veliko hranilne raztopine, mnogi ljudje samo uporabijo izdelke za nego kože, jih nekajkrat masirajo in počakajo, da koža hranilnih esenc popolnoma absorbira kožo. Na koži lahko pustite plast vlažilca za eno noč. Vendar upoštevajte, da ta metoda ne velja za vse maske in ne velja za noben tip kože!


Na splošno je vloga maske izoliranje zraka, ki vstopa v kožo. A v resnici je koža v 15-20 minutah od nanesene maske na obraz nasičena. Če hranilne raztopine najprej ne operete z obraza, neposredno nanesite druge izdelke za nego kože, ki bodo zlahka vplivali na absorpcijo kožnih izdelkov za nego kože, ki jih nanesete pozneje. Zato je večino mask po uporabi treba očistiti z vodo, nato pa opraviti vlažilno delo.


Posebej je pomembno upoštevati, da si morate oljno kožo zapomniti po uporabi maske! Poleg tega hranila na maski ne morejo predolgo ostati na obrazu, za občutljive skupine je enostavno akne ali eritem.