Ali mi ročno izdelano milo res ne škodi kože? Zdravnik je pojasnil, da je uporaba neprimerna in je lahko alergična

- Aug 31, 2019-

Koža je največji organ v našem telesu. Vrednost pH človeške kože je na splošno slabo kisla, v resnici pa čistilni izdelki, kot je milo za čiščenje obraza, povzročajo draženje na koži. Dejansko glavni vzrok niso šibke kisline ali šibke alkalije (pH7 plus ali minus 2). Površina človeške kože bo po čiščenju mila za kratek čas spremenila vrednost pH, vendar se bo zaradi uravnavanja kožnih izločkov kmalu vrnila v normalno stanje.


Glavni vzrok draženja kože je stopnja čiščenja in razmaščevanja mila (ali drugih čistilnih sredstev). Ko koža izgubi preveč olja, bo srbeča in alergična, ko je preveč suha. Ljudje z mastno kožo ne bodo mogli uporabljati visoko mastnih mil, vendar morajo ljudje s suho kožo uporabljati manj čistilnega mila ali čistilnega mleka, da ne bi izgubili preveč olja in bili preveč suhi in srbeči.


Tržno dostopna mila ali čistilno mleko, čeprav so nekatera označena kot suho nevtralno oljno in druge razlike pri uporabi potrošnikov, vendar niso nujno natančno nanesene na vsakega potrošnika, ali jih lahko potrošnik sam natančno določi.